Qries

Det kan være vanskelig å få lån uten en fast inntekt, siden långivere vil se på din økonomiske situasjon for å vurdere om du er i stand til å betale tilbake lånet. Hvis du ikke har en fast jobb, kan det være vanskelig for långiveren å vurdere din økonomiske situasjon og derfor kan det være vanskeligere for deg å få lån.

Du bør derfor være forberedt på at det kan være vanskeligere å få lån uten en fast jobb, og at renten kan være høyere enn for låntakere med en fast inntekt. Du bør også være nøye med å sammenligne tilbud fra ulike långivere og velge det beste alternativet for deg.

Men det betyr ikke at det er umulig å få et lån uten en fast jobb. Her er noen muligheter du kan vurdere:

  • Ta kontakt med långivere som spesialiserer seg i å gi lån til personer med usikker inntekt, for eksempel selvstendig næringsdrivende eller freelancers. Disse långiverne kan ha løsninger som passer bedre for din situasjon.
  • Prøv å finne en kausjonist – det vil si en person som er villig til å stille som garantist for lånet ditt. En kausjonist må vanligvis ha god økonomi og en god kredittscore, og vedkommende må være villig til å ta på seg ansvar for lånet ditt dersom du ikke klarer å betale det tilbake.
  • Se om du kan få et lån fra en annen kilde, for eksempel familie eller venner. Dette kan gi deg muligheten til å få et lån uten å møte de samme kravene som långivere stiller.
  • Vurder å spare opp penger før du søker om lån. Jo mer du har i egenkapital, jo lettere blir det å få et lån. Dessuten kan du da også få bedre vilkår på lånet.

Husk at det er viktig å vurdere om du vil ha råd til å betale tilbake lånet, og å lese vilkårene nøye før du søker om et lån. Det kan også være lurt å snakke med en økonomisk rådgiver for å få hjelp til å vurdere om et lån er det beste alternativet for deg.

Sammenlign lån