Qries

Det finnes flere måter å sende penger utenlands på. En enkel måte er å bruke en overføringstjeneste som for eksempel Western Union eller MoneyGram. Disse tjenestene lar deg sende penger online eller gjennom en av deres mange utsalgssteder. Du trenger bare å oppgi mottakerens navn og adresse, og de vil gi deg en kode som mottakeren kan bruke til å hente pengene sine.

En annen mulighet er å bruke en nettbank eller en mobilbank-app. Mange banker tilbyr tjenester for å sende penger til utlandet direkte fra din nett- eller mobilbankkonto. Du trenger da bare å oppgi mottakerens kontonummer og navn, og pengene vil bli overført direkte til deres konto.

Hvis du trenger å sende store beløp, kan det også være lurt å vurdere å bruke en valutamegler. Disse tjenestene kan ofte tilby bedre valutakurser enn bankene, noe som kan spare deg for penger på overføringen. Valutameglere kan også ofte tilby raskere overføringstider enn bankene.

Det kan være lurt å sammenligne priser og tjenester fra ulike aktører før du sender penger utenlands, da det kan være stor variasjon i prisene. Generelt sett vil prisen på en utenlandsoverføring avhenge av flere faktorer, som for eksempel hvilken metode du velger, hvilket land du sender penger til, hvor stor overføringsbeløpet er, og hvilken valuta du sender.

Enkelte tjenester, som for eksempel Western Union og MoneyGram, tar ofte en fast gebyrsats per overføring uavhengig av overføringsbeløpet. Disse gebyrene kan variere fra noen få kroner til flere hundre kroner, avhengig av hvilken tjeneste du bruker og hvilket land du sender penger til. Trenger du penger til å sende, kan du sammenligne lån her

Bankene kan også ta gebyr for å sende penger utenlands, men ofte vil dette gebyret være avhengig av overføringsbeløpet. Gebyrene kan variere fra noen få kroner til flere hundre kroner, avhengig av hvilken bank du bruker og hvilket land du sender penger til.

I tillegg til gebyrene kan det også være valutakurser å ta hensyn til når du sender penger utenlands. Valutakursen er prisen på en valuta i forhold til en annen valuta, og den kan variere fra dag til dag. Hvis du sender penger til et land med en annen valuta enn den du har på kontoen din, kan det være lurt å sjekke valutakursen før du sender penger for å sikre at du får mest mulig for pengene dine.

Som nevnt kan det derfor være lurt å sammenligne priser og tjenester fra ulike aktører før du sender penger utenlands, slik at du kan finne den beste og rimeligste løsningen for deg.