Qries

Det kan være mange grunner til at du ønsker å søke om et forbrukslån, men hvilket forbrukslån gir deg de beste betingelsene ?. Det er en jungel av aktører som ønsker å tilby deg de beste betingelsene til et forbrukslån, men kan vi stole på at de betingelsene faktisk er det beste. Forbrusklån mener jeg kun er aktuelt når du ikke har muligheten til å refinansiere boliglån, eller kan stille med noe form for annen sikkerhet.

Det som er viktig er at du har en plan for hvordan du rask kan nedbetale lånet. Et forbrukslån er som en rask bil på E6 en varm sommerdag når det gjeller renter, men den blir trolig forbikjørt et mastercard som ligger godt over (rente) fartsgresen. Dette betyr at hvis du ikke klarer å holde deg til nedbetlingsplanen, løper rentene mye raskere en ved eks et boliglån.

Men ok, du har behov for å ta opp et forbrukslån, da skal du ihvertfall sammenligne lånetilbydere før du bestemmer deg. Vi var litt inne på det tidligere, at Mastercard normalt ligger høyere i rente en et forbrukslån. Har du et mastercard, eller flere små lån, kan det lønne seg å refinansiere til et forbrukslån. Da får kanskje bredre rente, og samlet flere gebyrer til et gebyr i et lån. På wikipedia kan du lese mer om forbrukslån

Det finnes mange aktører som tilbyr forbrukslån i Norge, og det kan være en god idee å sammenligne disse aktørene før du velger hvem du skal søke hos. Renter og avtaler kan variere mye mellom banker og låneaktører. Fordelen med et forbrukslån er at man kan bruke pengene på det man måtte ha behov for, uten at noen setter krav. Forbrukslån kan også være et godt alternativ til kredittkort, som normalt har høyere rente. Har du flere forbrukslån fra ulike banker, kan det lønne seg å refinansiere dette til ett forbrukslån.

Sammenlign lån