Dersom du tar opp et lån og ikke klarer å betale tilbake lånet innen den avtalte fristen, kan långiveren din velge å sende saken din til inkasso. Inkasso er en prosess der en inkassofirma blir ansatt av långiveren for å innkreve det utestående beløpet fra deg. Inkassofirmaet vil da kontakte deg for å prøve å få deg til å betale tilbake lånet ditt. Dersom du fortsatt ikke klarer å betale, kan inkassofirmaet søke om betalingsanmerkninger på deg, eller få utlegg i verdier du eier.

Det er derfor viktig at du tar dine låneforpliktelser på alvor, og sørger for å betale tilbake lånet ditt innen den avtalte fristen. Dersom du har problemer med å betale tilbake lånet ditt, bør du kontakte långiveren din så raskt som mulig for å prøve å få endret lånevilkårene. På denne måten kan du unngå at lånet ditt blir sendt til inkasso, og dermed unngå betalingsanmerkninger og utlegg i dine verdier.

Dersom du har betalingsanmerkninger eller gjeld som er sendt til inkasso, kan det være vanskelig å få lån hos vanlige banker og långivere. Mange långivere vil vurdere deg som en risikabel kunde, og vil derfor ikke tilby deg lån. Det er imidlertid mulig å få lån selv med inkasso og betalingsanmerkninger, men da må du sannsynligvis søke hos en långiver som spesialiserer seg på lån til personer med dårlig kreditt.

Disse långiverne vil ofte ha høyere rente og strengere vilkår enn vanlige långivere, siden de tar en større risiko ved å låne penger til deg. Du bør derfor være forberedt på å betale en høyere rente, og på å stille sikkerhet i form av bolig eller bil for å sikre lånet. Du bør også være forberedt på å dokumentere din økonomiske situasjon nøye, slik at långiveren kan vurdere om du har råd til å betale tilbake lånet. Sammenlign ulike banker å lånegivere

Sammenlign lån