Qries

Intrum er en svensk kredittopplysningsvirksomhet som ble etablert i 1923. Selskapet tilbyr en rekke tjenester innen kredittopplysnings- og inkasso, og har kontorer i over 20 land. Intrum har hovedkontor i Stockholm, og er notert på Nasdaq Stockholm. Selskapet tilbyr tjenester for både bedrifter og privatpersoner, og jobber for å hjelpe kundene med å få en oversikt over deres økonomiske situasjon og å håndtere ubetalte regninger og gjeld. Du kan lese mer om Intrum og selskapets tjenester på selskapets hjemmeside.

En kredittopplysningsvirksomhet, også kjent som en kredittopplysningsbyrå, er en organisasjon som samler inn og lagrer informasjon om folks økonomiske historie. Denne informasjonen brukes deretter av andre organisasjoner, som banker og kredittkortselskaper, for å vurdere om en person er en god kandidat for lån eller kreditt.

Kredittopplysningsvirksomheter samler inn informasjon om folks kredithistorikk, inkludert eventuelle lån de har tatt opp, om de har betalt regninger og lån tilbake som avtalt, og om de har hatt betalingsanmerkninger eller inkassosaker. Disse opplysningene blir så lagret i en database, og kan bli tilgjengeliggjort for andre organisasjoner som ber om det når de vurderer om en person skal få lån eller ikke.

Det er viktig å merke seg at kredittopplysningsvirksomheter ikke gir lån eller kreditt selv. De samler bare inn og lagrer informasjon, og gir denne informasjonen til andre organisasjoner som trenger den for å ta beslutninger om kredittverdighet.

Det finnes flere kredittopplysningsvirksomheter i Norge, inkludert Experian, Dun & Bradstreet, og Bisnode. Disse virksomhetene konkurrerer om å tilby den mest nøyaktige og oppdaterte informasjonen om folks økonomiske historie.

Sammenlign lån