Qries

Hva er Definisjonen på et forbrukslån, og Hva kan man bruke et forbrukslån til?

Definisjonen på et forbrukslån skal vi nærmere på. Trenger du penger fort? Er sparekontoen tom? Fortvil ikke – med et forbrukslån kan penger være på konto innen kort tid. Du bestemmer selv hva du vil bruke pengene til. Pengene kan brukes til det du selv ønsker. Vil du pusse opp? Kanskje du trenger en ny bil? Ferien er bestilt, men du har ikke penger til å betale depositum? Har vaskemaskinen tatt kvelden? Har du opparbeidet deg gjeld på flere kredittkort så kan også et forbrukslån brukes til å nedbetale alle kredittkort, og bare ha et lån å forholde seg til. Men om man da igjen bruker kredittkortene på nytt vil man fort komme i økonomiske vanskeligheter, så det anbefales isåfall å klippe alle kredittkort i to for å unngå å sette seg i større gjeld.

Kan jeg søke lån?

De viktigste og mest vanlige kriteriene for å kunne få innvilget lån er at man er over 21 år, har en fast inntekt på over 200.000 kr og har bodd i Norge i minst 3 år. Det finnes dog noen tilbydere som ikke har like strenge krav, men dette er malen de fleste retter seg etter.I dagens marked kan man søke om lån opptil 500.000 kr – så det kan være en god ide å ha en klar plan hvor mye man faktisk trenger og hva man vil bruke pengene til. Deretter bør man sette opp en fornuftig nedbetalingsplan, og være disiplinert i forhold til planen. Renter på forbrukslån er høyere enn andre lån, og derav er det viktig å nedbetale lånet etter plan. Hvis man ikke klarer det så er det viktig å ta kontakt med banken for å komme frem til en god løsning, og ikke slurve med nedbetalingen.

Hva koster et lån?

Rentesatsen blir fastsatt individuelt – og en effektiv rente kan variere fra 8% til 22%. Det er flere faktorer som spiller inn her. Dersom man låner 65.000 kr over 5 år så vil lånet totalt koste ca 94.000 kr med en effektiv rente på bortimot 17%. Får man derimot innvilget et større beløp, og strekker det over flere år så vil renten bli satt lavere. Derimot vil det kreve at økonomien er mer stabil for å få innvilget større lån. Det anbefales å sjekke litt i markedet da lånetilbudene spriker noe fra de forskjellige aktørene.

Sammenlign lån